De molts mallorquins és coneguda la frase : "Què has menjat llengua?", normalment dirigida a qui parla molt, .....

Plat de Llengua amb tàperes

Aquesta recepta és adaptada meva (ja veureu que n’hi ha moltes de semblants) ja que cada casa cuina a la seva manera, i jo tinc el costum d’agafar el que més m’agrada d’allà on vaig i després mesclar-ho per veure que en surt.

Ingredients per 4 persones:

3 Llengües (poden ésser de porc o de vedella)
Herbes aromàtiques al gust (romaní, llorer, fonoll, herba sana,....)
Pebre de Cirereta (Bitxo)
2 Cabeces d’Alls
1 Ceba grossa
250 cc de Salsa de tomàquets
Oli verge
Saïm
12 Ametlles
4 patates mitjanes
Aigua
Vi negre
Sal
Pebre (en gra i molt)
Tàperes en vinagreAgafam l’olla express, hi posam aigua, les llengües, un raig d’oli, les herbes aromàtiques, el pebre de cirereta (a gust), 1 cabeça d’alls, sal i pebre (en gra) i ho deixam coure (una hora sol ésser suficient)

Mentres preparam el sofrit:

Trocetjam la ceba molt petita, esclafam els alls, i pelam i trocetjam les patates en daus, a continuació, en una greixonera posam un poc d’oli, dues cullerades soperes de saïm i començam a sofregir a foc baix la ceba, els alls i dues fulles de llorer , quan comenci a daurar afegim les patates, un poc de sal i pebre molt, quan estiguin un poc fetes i afegim la salsa de tomàtiga.

Colam i pelam les llengües i les trocetjam en rodanxes, ho afegim al sofrit, hi posam un tassó de vi negre, i dos tassons del brou de coure les llengües, i ho deixam a foc mínim durant mitja horeta mentre picam les ametlles i les afegim a la greixonera amb les tàperes (a gust unes deu per persona), rectificam de sal, i llestos, a disfrutar!!!!

Si trobam que la salsa ens ha quedat un poc massa espessa podem afegir-hi un poc més de brou (a gust), si del contrari està massa poc lligada, amb un trosset de pa del dia anterior també ho podem sol·lucionar.

  Featured Rooms

  J.S. Es Sotil

  Es Colomer

  Es Sostre

  Rooms

  The former rooms and dependences of the animals have been converted into five nice double rooms  all with bath, and One Apartment. (With two double rooms).

  Mallorca terrace Mirador de l'Alba at Es Picot property 

  At Es Picot, the warm days of summer, you will be able to enjoy refreshing yourself in our wide swimming pool, doing barbecues and enjoy the stars you can relax in the individual terraces, or also to converse with other visitors in the wide terrace el Mirador de l’Alba in which during the warm summer days we offer a fantastic breakfast made with products from our own farm.

  Pool

  In Hotel-Rural Es Picot, the warm days of summer, you will be able to enjoy refreshing yourself in our wide swimming pool.
   
  Enjoy swiming on the warm nights of Summer at Es Picot
   
  But if you prefer coming to enjoy your vacations in winter, you do not have to be worried, the property has heating in all its dependences, as well as of chimney in the dining room, and a barbecue.

  Hotel Amenities

  Air Conditioner
   
  Swiming Pool
   
  FREE WIFI
   
  BBQ
   
  Great views from the sea to the mountains
   
  Natural Beaches at 5 kilometers
   
  Vall d'Or Golf at 15 minutes
   
  Central Heating
  Go to top